Fellélegezhetünk

#covidnapló6

Ma jó hírt kaptunk, anyu egy héten belül hazajöhet!!! Ma kapott maszk helyett olyan “szívószálas” orr alatti kis oxigéncsövet.
Persze HA minden jól megy, HA nem esik megint a szaturációja, HA az oxigénszintet ilyen tempóban lehet csökkenteni, HA jó lesz a szerdai tüdő CT-je és HA a vérképe is megfelelő, HA, HA, HA …

Mi ezeket a HA-kat már meg sem halljuk.

Azt mondják ha hazajön, vigyázzunk rá, nyitott ablak (anyu most folyamatos nyitott ablak mellett él 4 hete), kesztyű, maszk. Elvileg most fél évig védett, ezt többször mondták. Elgondolkodom azért, hogy ezt honnan tudják? … egy áprilisi vírusról, ami nyáron aludt… mintha több helyen olvastam volna, hogy újra el lehet kapni, van aki pár hónap eltéréssel, csak talán másik törzset. Ami a suliból jön másik törzs, vagy az csak pl. egy agresszívebb olasz törzs kell, hogy legyen?

Amint hazajön anyu, újra elzárjuk magunkat egy-két hétre a külvilágtól. Anyu már negatív, nem veszélyes ránk. Inkább azért, hogy a gyerekek ne hozzanak haza most semmit se anyura, se ránk. Amíg ápolom nem szeretném elkapni a vírust. Legyinthetnék, hogy ugyan miért kapnám el…
De ugye azt se gondoltuk, hogy pont frissen műtött lábbal fog anyu az intenzíven élet és halál között lebegni… Őszintén, mekkora pech kell már ehhez?

Nekünk most kicsit elég volt a Covidból, túl közel kerültünk az egészhez. Sokkal közelebb, mint terveztük. Anyuból statisztikai adat lett a hírekben, szerencsén múlt, hogy nem a legrosszabb. Jó hosszú lesz a rehab időszak, az intenzívesek szerint sok mindent láttak már, de amit a korona rongál, az mindent ver.

Azoknak, akik szívesen olvasnak TRUE STORY-kat, beszámolókat testközelből, berakok pár linket.

Nem titok, amikor anyunak drukkoltunk, sokkal érzékenyebbé váltunk a covid témára, az ezzel kapcsolatos hírekre… Addig bennünket is épp hogy érdekeltek a napi statisztikák, nem nézünk tv-t se.

  1. Orvos kéri segítségünket…

Győri kórház ügyelete utáni beszámoló (2020.10.31) hogy kevés lesz az ágy, kevés az orvos, úgy nőnek majd a fiatalabbak halálozási rátája is. Hihetetlen mákunk volt, hogy még a nagy BUMM előtt kapta el anyu, amikor még épphogy, de volt rá orvos, nővér, egyedül volt egy szobában, tudtak rá figyelni… Ott kezdődnek majd a bajok, amikor esélye nem lesz egy betegnek, mert nem lesz aki ellássa.

https://www.facebook.com/bernadett.csipszer/posts/2936776276424239

  1. Elkaphatja bárki

Lehet politikus, vagy sportoló, erős vagy gyenge, fiatal vagy öreg. Igen, sokkal több idős kerül kórházba, mert gyengébb a szervezetük. És ők nem is birkóznak meg vele. Anyu is küzdött, pedig igazolt krónikus társbetegsége nincs. Jelenleg a világon nem kontrolcsoportban tesztelik a vírust (placebo és nem placebo gyógyszerekkel), hanem akik egyik eljárást, vagy másik eljárást kapják – azt hasonlítják össze. Anyunak akkor stagnált (nem romlott tovább) az állapota, amikor megkapta a gyógyszert. Ez hatalmas segítség volt. De hiszem, hogy nem mindenkinek adják az 1 milliós gyógyszert, ami nincs még jóváhagyva, nincs tesztelve és mellékhatásai durvák lehetnek… (neki “szívószálas” csöve van, nem maszk)

https://www.facebook.com/borbely.lenard.csepel/posts/3953372118009683

Ma meghalt egy 28 éves zenész, aktivista, képviselő. Egy olyan ember, akinek pár napja még olvastam a posztját, hogy bekerült a kórházba.

https://www.facebook.com/lajos.balogh.92167/posts/830675797701786

  1. Beszámoló a Szt. László kórházból

Amikor anyu miatt egyfolytában aggódtunk és megállt az idő, nem javult az állapota, kapaszkodtunk minden jó hírbe, drukkoltunk mindenkinek, aki hasonló utat jár be. Ez a kedves lány nem jutott el az intenzívig, de a történet eleje (és reméljük vége) nagyon hasonló anyumhoz. Nagyon drukkoltunk neki!
https://www.facebook.com/viktoria.kovacsferencz/posts/3563974343654592

  1. Áthelyezett orvosok, nővérek az osztályokon

Anyunál is folyamatosan tapasztaljuk, hogy áthelyezett orvosok, nővérek dolgoznak. Pl. nem veszik lentebb hétvégén az oxigénszintet, mert gyerekorvos az ügyeletes és nem meri vállalni a felelősséget. Vagy az intenzíven sípolni kezd a gép, olyan őrült SOS sípolással és csak sok óra múlva találnak valakit, aki ki tudja kapcsolni, mert nem értenek az intenzíves gépekhez… Szégyenkezve kérnek elnézést, hogy ők eddig csak a belgyógyászaton dolgoztak vidéken… Ez nem az ő szégyenük. Mi lesz, ha 3x ennyi beteg lesz?

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/koronavirus-kutvolgyi-korhaz-szakapolo-atvezenyles-beszamolo/?utm_source=desktop&utm_medium=vizszintes&utm_campaign=Ajanlo&fbclid=IwAR3_916uXhc59s61-ADkj-J_ItZa1eZHF0JGk4VhERtH_63UqI_J6Rfl4j8

  1. Minden tünet meg volt…

Itt egy „laza” menet, ami egy normál, jobb lefolyású kórházas covid történet. Ez még csak nem is oxigénmaszk, és így se lennénk a helyébe. Mit érezhetett anyu, hogy konkrétan nem kapott levegőt?

https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10217265039489696&id=1583211310

  1. Ügyeletes doktornő is anya

Az egyik kedvenc cikkem, mert megmutatja a másik oldalt. Hogy türelmesnek kell lennünk. Mert ők is anyák és feleségek. És végtelenül hálás vagyok nekik, hogy nem mentek külföldre, nem lettek magán nőgyógyászok. Hanem tényleg az egészségügyért, ami egészségünkért dolgoznak.

https://wmn.hu/kult/53768-oldja-meg-holnapra-doktorno–egy-fiatal-kisgyerekes-korhazi-orvos-egy-napja?fbclid=IwAR2Wrlm6ftoT3V0GHlsjgfP96NRcBRfjKTeqfiklA3Y6r3gCRwaO7heusJY

  1. Átirányítva

Amikor már belülről is segítségért kiáltanak. Mai poszt.

https://www.facebook.com/akutszakasz/posts/3448616415224722

  1. Napi statisztika

Duplázunk. A képek az Akut Szakasz fb posztjából vettük.

Vigyázzatok magatokra!