#nenézzfélre

 

Máté Ildikó üzenete a rózsaszín pólós lánynak, akit a barátja bántalmazott az Aréna plázában. #nenézzfélre #meddigmég

“Kedves rózsaszín felsős lány ma, az Arénában!

Láttalak a Media Marktnal. Csak ittam az üzlet mellett, mikor csattanásra lettem figyelmes, a szemem pedig azonnal kiszúrta a dulakodást. A (feltételezhetően) barátod durván megrúgott és meg is ütött, aztán indulatosan elsétált, én pedig a döbbenettől nem bírtam szólni. Irdatlan csomó költözött a gyomromba, ahogy láttalak ott álldogállni szétzilált hajjal, az emberek pedig körös-körül mozogtak körülötted, még akkor is, mikor a rúgás elérte a hátadat, és nem történt semmi. A GSM-ben ülő srácok sem szóltak semmit, elnéztek melletted.

Én? Hát, én nem mertem odamenni. Mivel a barátod folyton ott körözött és káromkodott, féltem, hogyha lányként megpróbálok beleszólni, engem is elér egy ököl – talán a többi ember is így volt vele. Néztelek, hátha felveszed velem a szemkontaktust, szinte szuggeráltalak, miközben eleredtek a könnyeid, majd lementél a mozgólépcsőn. Folyamatos harcot vívtam magammal, hogy mi legyen. És ha mindennap ez vár otthon? És ha rosszabbra fordul a helyzet a négy fal között? És ha épp magadba roskadsz? Aztán nem vártam tovább, a következményekkel nem törődve utánad rohantam, de már nem láttalak. Kerestelek, de a rikító rózsaszín felső eltűnt.
És én szégyellem magam.

Remélem, mert csak remélni tudom, hogy rendben vagy. Remélem, nem határozol úgy, hogy feladod. Remélem, nem vagy egyedül. Szeretném remélni, hogy aztán telefonáltál valakinek, aki segített neked.
De bocsáss meg, amiért teketóriáztam. Ez a jelenet megmutatta, hogy nem szabad gondolkodni. Bárcsak a többieket is rádöbbentette volna, a férfiakat főleg, akik ugyanolyan bűnbánóan gondolnak most rád, mint én, hogy ne menjenek el valaki mellett, akit épp izomból hátba rúgnak. Főleg, ha az illető nő.

Jó lenne, rózsaszín pólós lány, ha megtalálna ez a bejegyzés. De ha nem, akkor is remélem, hogy eljut olyanokhoz, akik nyílt bántalmazás esetén is szemrebbenés nélkül elfordulnak. Ne tegyétek. Nem csak azért, mert visszaüt… hanem mert élet múlhat rajta. 🙏

Forrás: https://www.facebook.com/anemaznem/posts/1442203755981606